Skip to main content

Over ons

YinYang Harmony is voor iedereen die zichzelf opnieuw wil uitvinden en op zoek is naar een spiritualiteit die is gegrond in de wijsheid van oosterse mysteriescholen. Onze missie is om waardevolle kennis uit het oosten te combineren met de westerse wetenschap. De methode van YinYang Harmony is daarom zowel gebaseerd op de mystieke kennis van het taoïsme en Himalaya boeddhisme als op essentiële inzichten van de wijsbegeerte, cultuurgeschiedenis en gezondheidswetenschappen.

Sommige deelnemers zeggen dat ze de werkwijze van YinYang Harmony ‘down to earth’ en fysiek vinden. Anderen vinden het juist spiritueel of mystiek. Het wezen van de methode is dat ze zowel fysiek als spiritueel is. Spiritualiteit gaat namelijk over het herstel van de harmonie tussen het fysieke en het geestelijke.

Maak kennis met YinYang Harmony via een introductiebijeenkomst of basisworkshop, via onze blogs en video's, of neem contact op om een van onze boeken te bestellen:

 1. Lees eerst een recensie over het boek De weg van meditatie naar integratie. Je kunt het ook bestellen bij bol.com.
 2. Het lesboek Taiji De Dao met alle informatie over en oefeningen van ons systeem (PDF).
 3. Pelgrimageboek over Bhutan met meditaties (PDF).
 4. Fotoboek over mijn bronleraar (PDF).
 5. Boek Pencak Silat.

Wie zijn wij?

inleiding over de groep?

 • Frans van Heel Frans van Heel

  Frans van Heel

  Toen Frans van Heel als kind de televisieserie Kung Fu zag, wist hij dat hij ook zo'n meester wilde worden met de martiale vaardigheden en spirituele kwaliteiten om zijn weg in het leven te vinden en anderen te ondersteunen in moeilijke tijden. Hij is bij diverse meesters jarenlang in de leer geweest en geeft al meer dan 35 jaar les. Shen Hongxun heeft hem ingewijd in de geheimen van tai-chi, chikung en meditatie.

  Frans heeft diverse boeken en artikelen geschreven over vechtkunst, chikung, tai-chi en meditatie. In zijn laatste boek met de titel Taiji De Dao beschrijft hij alle kennis die hij heeft verworven. Dit boek is de basis voor de opleiding die je bij YinYang Harmony kunt volgen. Meer informatie over het boek en de opleiding vind je op deze pagina.

 • Bob Driessen Bob Driessen

  Bob Driessen

  Bob Driessen is penningmeester en een belangrijk promotor van de organisatie. Hij zorgt onder andere voor onze promotie op Facebook en helpt mee met het organiseren van activiteiten. Bob is al jaren een gemotiveerd beoefenaar van alle paden die YinYang Harmony te bieden heeft en instructeur YinYang meditatie.
  Daarnaast voert hij als psycholoog en spiritueel coach praktijk onder de naam Het Open Midden.

 • Marlie Houben Marlie Houben

  Marlie Houben

  Marlie Houben denkt en werkt mee bij alle activiteiten van de stichting. Zij is opgeleid door Shen Hongxun in taiji, qigong en meditatie. Al meer dan 30 jaar voert ze een acupunctuurpraktijk. Zij is daarbij gespecialiseerd in BuMing, oftewel begeleiding bij het hervinden van je levensbestemming. Daarnaast is zij instructeur YinYang meditatie en chikung docent.

 • Peter van der Laak Peter van der Laak

  Peter van der Laak

  Peter van der Laak is de secretaris van stichting YinYang Harmony.

 • Peter Vissers Peter Vissers

  Peter Vissers

  Peter Vissers is tai-chi instructeur en werkt mee aan de marketing en communicatie van YinYang Harmony. Hij traint al meer dan 15 jaar tai-chi, chikung en meditatie volgens dezelfde 'school' als YinYang Harmony.