Blog

Iedereen wil zich ontwikkelen, dat is de mens aangeboren. Tot onze volwassenheid vinden we dat met zijn allen normaal. Daarna verschilt het sterk per persoon of men gevolg blijft geven aan die impuls. Sommigen laten hun ontwikkeling op een gegeven moment liggen, bijvoorbeeld omdat ze gefrustreerd worden door de drukte van hun relaties of door hun werkgever. Voor deze mensen is het hervinden van die impuls de uitdaging.

Mediteren combineren met theorie U

Tegelijkertijd is er een grote druk van buitenaf om mensen voor economische doeleinden in een bepaalde richting te ontwikkelen. Degene die daaraan toegeeft beseft soms jaren later dat dat ten koste is gegaan van de ontwikkeling die men ten diepste nastreeft. En dan wordt het moeilijk te ontdekken wat je nou eigenlijk ten diepste wilt. Er zijn allerlei coaching programma’s om dat te herivnden en je leven opnieuw vorm te geven.

Voor mijn boek De weg van meditatie naar integratie heb ik inspiratie opgedaan bij de U-theorie. Deze theorie wordt gebruikt bij coaching programma's:
Theorie en meditatie

Mediteren ondersteunt je proces van persoonlijke ontwikkeling

Deze theorie en het bijbehorende programma leren je om met een nieuwe blik naar jezelf en de wereld om je heen te kijken. Vervolgens leer je om een breder perspectief te ontwikkelen door middel van 'open waarneming'. Door te leren loslaten kom je vervolgens dichter bij de bron van jezelf en kun je nieuwe inspiratie tot je laten komen. Die inspiratie kun je met de juiste begeleiding uitkristalliseren tot een visie en intentie. Van daaruit kun je gaan werken aan een ontwerp van je nieuwe toekomst en hoe je dat in je leven vorm kunt gaan geven.

Dit coaching proces is niet iets dat wij bij YinYang Harmony doen. Bijna elke coach zal wel beamen dat mediteren ondersteunend is bij een persoonlijk ontwikkelingsproces en daar zijn wij dan weer goed in. Waarom vooral op de juiste manier leren mediteren helpt bij alle stappen in dit proces kun je lezen in mijn boek en ook door te deel te nemen aan de baiscursus mediteren.

" You don't stop tai-chi when you get old. You get old when you stop tai-chi. "

Unknown tai-chi master

Geen activiteiten gevonden

Stichting YinYang Harmony

Frans van Heel

 06 543 45 231

[email protected]

Volg ons op Facebook