Blog

Iedereen wil zich ontwikkelen, dat is de mens aangeboren. Tot onze volwassenheid vinden we dat met zijn allen normaal. Daarna verschilt het sterk per persoon of men gevolg blijft geven aan die impuls. Sommigen laten hun ontwikkeling op een gegeven moment liggen, bijvoorbeeld omdat ze gefrustreerd worden door de drukte van hun relaties of door hun werkgever. Voor deze mensen is het hervinden van die impuls de uitdaging.

Mediteren combineren met theorie U

Tegelijkertijd is er een grote druk van buitenaf om mensen voor economische doeleinden in een bepaalde richting te ontwikkelen. Degene die daaraan toegeeft beseft soms jaren later dat dat ten koste is gegaan van de ontwikkeling die men ten diepste nastreeft. En dan wordt het moeilijk te ontdekken wat je nou eigenlijk ten diepste wilt. Er zijn allerlei coaching programma’s om dat te herivnden en je leven opnieuw vorm te geven.

Voor mijn boek De weg van meditatie naar integratie heb ik inspiratie opgedaan bij de U-theorie. Deze theorie wordt gebruikt bij coaching programma's:
Theorie en meditatie

Mediteren ondersteunt je proces van persoonlijke ontwikkeling

Deze theorie en het bijbehorende programma leren je om met een nieuwe blik naar jezelf en de wereld om je heen te kijken. Vervolgens leer je om een breder perspectief te ontwikkelen door middel van 'open waarneming'. Door te leren loslaten kom je vervolgens dichter bij de bron van jezelf en kun je nieuwe inspiratie tot je laten komen. Die inspiratie kun je met de juiste begeleiding uitkristalliseren tot een visie en intentie. Van daaruit kun je gaan werken aan een ontwerp van je nieuwe toekomst en hoe je dat in je leven vorm kunt gaan geven.

Dit coaching proces is niet iets dat wij bij YinYang Harmony doen. Bijna elke coach zal wel beamen dat mediteren ondersteunend is bij een persoonlijk ontwikkelingsproces en daar zijn wij dan weer goed in. Waarom vooral op de juiste manier leren mediteren helpt bij alle stappen in dit proces kun je lezen in mijn boek en ook door te deel te nemen aan de baiscursus mediteren.

" Wat ben ik? Ben ik de gloeilamp die het licht overbrengt, of ben ik het licht waarvan de gloeilamp het voertuig is. Joseph Campbell "
Cursus Diep mediteren voor gevorderden
Datum 4 februari 10:00 - 14:00
Boek deze activiteit!

De cursus Diep mediteren is het vervolg op de basiscursus YinYang meditatie. Iedereen die de cursus YinYang meditatie heeft gedaan kan meedoen met deze cursus voor gevorderden. Je gaat dieper in op het gebruik van de mantra en krijgt daarbij een persoonlijke uitbreiding en begeleiding. Mensen die deze cursus al hebben gedaan, betalen alleen een bijdrage voor de kosten van de locatie.

Leren reflecteren

Tijdens deze cursus gaan we meer en langer mediteren. Daarnaast krijg je ook enkele qigong oefeningen geleerd die je bijvoorbeeld kunt doen voordat je gaat mediteren. Om de inzichten die je opdoet tijdens het mediteren beter te verwerken gaan we met elkaar uitwisselen welke ervaringen je opdoet tijdens het mediteren, wat je daarvan kunt leren en hoe je de verworven inzichten kunt integreren in je dagelijks leven.

Handig om mee te nemen

  • Zitkussen en deken of omslagdoek om te mediteren
  • Schrijfmateriaal en boek De weg van meditatie naar integratie
  • Eten en drinken
  • Gemakkelijk zittende kleding en schoeisel, bijvoorbeeld pantoffels

Praktische zaken

  • De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van een dagdeel (van 9:30 tot 14:00 u) en zal in het weekend plaats hebben.
    De datums zijn: 4 en 18 febrari, 11 en 25 maart. Laat het tijdig weten als een of meerdere datums niet schikken, dan kijken we naar een persoonlijke oplossing.
  • De locatie is nog niet bekend. De cursus zal plaats hebben in Nijmegen, waarschijnlijk in de Ark van Oost.
  • De prijs van de cursus is €175, inclusief het boek De weg van meditatie naar integratie en €165 exclusief het boek.

Stichting YinYang Harmony

Frans van Heel

 06 543 45 231

[email protected]

Volg ons op Facebook