Skip to main content

Introductie oosterse levenskunst

Introductie| levenskunst

De term levenskunst komt uit de westerse filosofie en gaat over ideeën met betrekking tot goed leven en goed sterven. Ook in het boeddhisme en taoïsme kun je over deze onderwerpen inspirerende informatie vinden. De mystieke traditie van de boeddhistische en taoïstische mysteriescholen is minder bekend in het westen. Een belangrijk verschil met het westen is dat in deze traditie meer nadruk ligt op beoefening; het doen in plaats van het denken. Door middel van beoefening zijn mystieke ervaringen voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd of achtergrond.

Ook bij deze introductieworkshop zullen we veel aandacht hebben voor beoefening in de vorm van meditaties en chikung. Verder besteden we aandacht aan diverse onderwerpen die met levenskunst hebben te maken, zoals gezond leven oftewel positieve gezondheid en zingeving. Het doel is een indruk te krijgen wat oosterse levenskunst inhoudt en wat het voor jou kan betekenen. Hoewel het gedachtegoed is gebaseerd op het taoïsme en boeddhisme, is het toepasbaar voor iedereen met of zonder een specifiek geloof.

Praktisch

De locatie is de Ark van Oost in Nijmegen. Neem je eigen eten en drinken mee. Zo nodig, een kussen om gemakkelijk te zitten en schrijfwaren om aantekeningen te maken.


Lesdagen

  • zaterdag 11 mei

Tijdstip

  • Van 10:00 uur
  • Tot 14:00 uur

  • Investering € 60,-
  • Plaats: Nijmegen

Geinteresseerd?

Ben je geinteresseerd of wil je je aanmelden? Laat dan even je gegevens achter dan nemen we contact met je op.

Wat is je voornaam?
Vul een gelding e-mailadres in
Invalid Input