Aanbod

Wil je je verdiepen in de methode van YinYang Harmony, dan begin je met de cursus YinYang meditatie. YinYang meditatie is de basis voor alle oefeningen van de YinYang Harmony Academy en het is eerste stap van de opleiding tot Taiji Meester.

Opleiding tot Tai-chi Meester / Taiji Meester

In 2025 start een achtjarige opleiding tot Taiji Meester waarbij voor de laatste keer alle onderstaande modules aan bod komen. In alles wat je tijdens de opleiding leert zul je merken dat de harmonie van yin en yang de kern is. Als je nu al belangstelling hebt om te starten met deze opleiding neem dan contact op

5 redenen om je aan te melden voor de opleiding tot Taiji Meester

 1. Deze opleiding zal maar een keer worden gegeven en omvat mijn laatste volledige overdracht.
 2. De unieke kennis, technieken en oefeningen zijn afkomstig van diverse authentieke scholen van het taoïsme en boeddhisme.
 3. Je wordt ingewijd in een spirituele dimensie, die nog steeds geheim wordt gehouden.
 4. Als student brengen de lessen en oefeningen je inzicht en levensvreugde, vitaliteit en mentale kracht.
 5. Omdat je gedurende de opleiding bepaalde lesbevoegdheden krijgt, proef je ook al van de voldoening en levensvervulling als leraar.

Overzicht opleiding Taiji Meester

Elk blok in het overzicht hieronder representeert een volwaardige module. Je kunt er ook voor kiezen om je verder te ontwikkelen in zo'n module in plaats van de hele opleiding te volgen.

Als je voor het meditatiepad kiest, krijg je ook chikung-oefeningen om aan je houding te werken en je energie in balans te brengen. Deze oefeningen versnellen en verrijken je meditatieve ontwikkeling en hebben een positief effect op je gezondheid.

" Wat ben ik? Ben ik de gloeilamp die het licht overbrengt, of ben ik het licht waarvan de gloeilamp het voertuig is. Joseph Campbell "
Cursus Diep mediteren voor gevorderden
Datum 4 februari 10:00 - 14:00
Boek deze activiteit!

De cursus Diep mediteren is het vervolg op de basiscursus YinYang meditatie. Iedereen die de cursus YinYang meditatie heeft gedaan kan meedoen met deze cursus voor gevorderden. Je gaat dieper in op het gebruik van de mantra en krijgt daarbij een persoonlijke uitbreiding en begeleiding. Mensen die deze cursus al hebben gedaan, betalen alleen een bijdrage voor de kosten van de locatie.

Leren reflecteren

Tijdens deze cursus gaan we meer en langer mediteren. Daarnaast krijg je ook enkele qigong oefeningen geleerd die je bijvoorbeeld kunt doen voordat je gaat mediteren. Om de inzichten die je opdoet tijdens het mediteren beter te verwerken gaan we met elkaar uitwisselen welke ervaringen je opdoet tijdens het mediteren, wat je daarvan kunt leren en hoe je de verworven inzichten kunt integreren in je dagelijks leven.

Handig om mee te nemen

 • Zitkussen en deken of omslagdoek om te mediteren
 • Schrijfmateriaal en boek De weg van meditatie naar integratie
 • Eten en drinken
 • Gemakkelijk zittende kleding en schoeisel, bijvoorbeeld pantoffels

Praktische zaken

 • De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van een dagdeel (van 9:30 tot 14:00 u) en zal in het weekend plaats hebben.
  De datums zijn: 4 en 18 febrari, 11 en 25 maart. Laat het tijdig weten als een of meerdere datums niet schikken, dan kijken we naar een persoonlijke oplossing.
 • De locatie is nog niet bekend. De cursus zal plaats hebben in Nijmegen, waarschijnlijk in de Ark van Oost.
 • De prijs van de cursus is €175, inclusief het boek De weg van meditatie naar integratie en €165 exclusief het boek.

Stichting YinYang Harmony

Frans van Heel

 06 543 45 231

[email protected]

Volg ons op Facebook