Aanbod

Aanbod

Optimaliseer je leven met meditatie, qigong en taiji

YiinYang Harmony biedt een keur aan workshops en cursussen om te leren hoe je geest werkt en hoe je daar het meeste uit kunt halen om natuurlijk, krachtig en ontspannen en in het leven te staan. Dat kan betekenen meer kwaliteiten uit jezelf halen om beter in je kracht te staan als professional.

Het kan ook betekenen; minder doen, minder verdienen en meer aandacht voor:

  • de mensen om je heen
  • de natuur
  • mooie dingen maken
  • je spirituele ontwikkeling

Wij vertellen jou niet welke keuze voor jou de beste is. Door onze technieken en oefeningen, leer je waar jij het meest gelukkig van wordt.

Teveel stress? Het goede nieuws is: iedereen kan leren beter om te gaan stress. Ontspanningsoefeningen, mediteren en martial arts / zelfverdedigingsoefeningen helpen bij het voorkomen van een burn-out.

Wanneer je hebt besloten dat je je wilt verdiepen in de methode van YinYang Harmony, dan begin je met de cursus YinYang meditatie.

Ook al heb je misschien al veel ervaring met mediteren, dan is het goed om met deze cursus in te stappen. De kwaliteiten die je ontwikkelt bij YinYang meditatie zijn namelijk de basis voor alle vervolgoefeningen en -technieken.

Kies jouw pad

Na de cursus YinYang meditatie kies je welk pad het beste bij jou past. Elk blok in het overzicht hieronder representeert een volwaardige module.

Door de cursussen van het door jou gekozen pad te volgen zet je de ook eerste stappen van de YinYang Harmony Academy op weg naar instructeur.

Als je voor het meditatiepad kiest, krijg je ook qigong-oefeningen om aan je houding te werken en je energie in balans te brengen. Deze oefeningen versnellen en verrijken je meditatieve ontwikkeling en hebben een positief effect op je gezondheid.

  • Op elke dinsdagavond van 20:00 - 21:30 zijn er tai-chi lessen in de benedenstad van Nijmegen.
  • Op elke donderdagavond van 20:00 - 21:30 zijn er meditatie- en chikung lessen in Nijmegen-oost.

De meeste belangstellenden vinden de instap in deze cursussen te hoog. Daarom hebben wij het alternatieve workshopaanbod en de meditatiecursus ontwikkeld. Wil je ons een keer komen opzoeken, op de avondtrainingen? Dan ben je welkom, maar neem dan eerst contact op om een afspraak te maken.

Zelfinzicht en persoonlijke ontwikkeling

Vaak kiezen mensen voor meditatie, yoga, qigong (chikung) of taiji (tai-chi) omdat ze ergens last van hebben. Ze besluiten bijvoorbeeld om te gaan mediteren omdat ze niet kunnen ontspannen. Anderen kiezen voor taiji omdat ze verdieping zoeken en ook willen bewegen.

YinYang Harmony integreert de disciplines meditatie, qigong en taij tot één methode. Iedereen begint met de cursus YinYang-meditatie. Daarna kies je het pad dat jou het beste past.

In elke discipline afzonderlijk kun je jaren vooruit, maar je kunt er ook voor kiezen om de disciplines te combineren. Bij YinYang Harmony leer je dat de scheidslijnen tussen mediteren, qigong en taiji arbitrair zijn omdat ze dezelfde doelen nastreven, namelijk;

  1. zelfinzicht resulterend in zelfvertrouwen
  2. persoonlijke onwikkeling; professioneel en/of spiritueel
  3. harmonie en balans tussen je innerlijk en je omgeving

Mediteren is een natuurlijk proces

Je leert dat mediteren een natuurlijk proces is dat ertoe leidt dat je onafgeleid in je geest aanwezig kunt zijn. Als de geest minder wordt geactiveerd door opkomende prikkels kun je de ruimte en de openheid van de geest waarnemen. Hierdoor besef je dat de geest meer is dan je gedachten en emoties. Gedachten en emoties blijken niet iets te zeggen over de essentie van jou als mens. Het zijn slechts reflecties van zaken die gebeuren of gebeurd zijn.

Met chikung de mogelijkheden van je lichaam en geest uitbreiden

Met chikung (of qigong) leer je geest en lichaam met elkaar in harmonie te brengen, zodat er iets nieuws kan ontstaan in de vorm van spontane bewegingsprocessen. Met behulp van die spontane bewegingsprocessen leer je de mogelijkheden van je lichaam en geest verkennen en uitbreiden. Door de qigong-oefeningen voel je je niet meer futloos en voorkom dat je een (lange) herstelperiode nodig hebt na inspanning.

Tai-chi voor balans en harmonie

Wij noemen onze tai-chi methode Taiji Gong (of tai-chi kung). Met de oefeningen en technieken die je bij ons leert kun je balans en harmonie in jezelf en met je omgeving tot op het diepste niveau onderzoeken. Daarom doe je zowel individuele oefeningen als oefeningen met een partner.

Eenvoudig, natuurlijk en persoonlijk

Wil je effectief leren mediteren, zoals het ooit bedoeld was? Doe dan mee met de cursus YinYang-meditatie.

Door de modulaire opbouw en de kernachtige technieken kun je relatief snel instructeur worden. Je focust je thuisoefening op de module waarin je les wilt geven en volgt de bijbehorende cursussen. Het is belangrijk dat je lesgeeft in de materie waar je de meeste ervaring mee hebt.

Stichting YinYang Harmony streeft ernaar om zo snel mogelijk instructeurs op te leiden, zonder in te leveren op kwaliteit. Een proeve van kunnen en het behalen van een theoretische toets voor elke afzonderlijke module zijn daarom een voorwaarde om YinYang Harmony instructeur te kunnen worden. De inhoud van de instructeursopleiding is specifiek voor de richting die je kiest

Meditatieleraar

Als je voor het meditatiepad kiest, leer je naast verdiepende technieken ook hoe je meditatietechnieken overdraagt en oefen je met het geven van feedback op de ontwikkeling en ervaringen van studenten. Daarnaast leer je hoe je mensen corrigeert op hun lichaamshouding en hoe je mensen kunt motiveren om de regelmatig te oefenen.

Qigong-leraar

Als je qigong-leraar wilt worden, leer je in het bijzonder hoe je studenten kunt helpen om hun energie te activeren en in balans te brengen door middel van mentale informatieoverdracht. Daarnaast leer je hoe je je beschermt tegen de afvalstoffen die vrijkomen tijdens de qigong-beoefening.

Taiji Gong-leraar

Als Taiji Gong-leraar ben je niet alleen vaardig in de houding- en vormoefeningen, maar ook in het omgaan met Taiji-krachten. Bij Taiji Gong is in de mentale informatieoverdracht nog belangrijker dan bij qigong. Deze opleiding is dan ook diepgaander en uitgebreider dan de andere opleidingen.

 

Wie de baas is over zichzelf, hoeft zich niet te meten met anderen.

Koengfoe Tze

22 december 10:00 - 13:00
Fris in je hoofd: Natuurlijk ademen
9 februari 10:00 - 13:00
Fris in je lijf: Openen en afvoeren
16 februari 10:00 - 17 februari 16:00
Weekendretraite: voorjaarsopkikker
30 maart 10:00 - 16:00
Start YinYang-meditatie

Stichting YinYang Harmony

Frans van Heel

06 333 69 065

[email protected]

Volg ons op Facebook