Blog

Bob Driessen, Emma Meeussen en Marlie Houben hebben 2 april jl. de opleiding voor instructeur YinYang meditatie succesvol afgerond door gezamenlijk een complete cursus met nieuwe deelnemers te organiseren en te verzorgen.

Deze opleiding bestond verder uit een cursus van 9 maanden met wekelijkse lessen over de klank dauyin en aansluitend een vervolgopleiding klankmeditatie met didactische aandachtspunten. Voorwaarde om de opleiding te kunnen doen is dat je al een aantal jaren ervaring hebt met de beoefening van meditatie volgens de methode van YinYang Harmony.

Nieuwe instructeurs YinYang meditatie

Meditatiecursus enthousiast ontvangen door deelnemers

De 15 deelnemers waren unaniem enthousiast over de opzet en invulling van de cursus die Marlie, Bob en Emma hadden verzorgd. Bij de eerste les van de cursus waren er enkele punten van constructieve kritiek, maar uiteindelijk was iedereen zeer tevreden. Lees ter inspiratie deze reactie van deelnemer Frans W.:

"Als de sociale boodschapjes en verontrustende nieuwsfeiten je om de oren vliegen, is het niet gek dat je er weleens uitgeput van raakt, murw en lusteloos van wordt. En ook meditatie kan iets zijn dat je op je boodschappenlijstje hebt: het moet, want je wil jezelf het gevoel geven dat je bijzonder en goed bezig bent. En zo heb je er weer iets bij gekregen om moe van te worden.

Rust ervaren, als het nieuwe ‘moeten’. Deze cursus heeft me laten zien dat meditatie iets anders is. Tegelijk bijzonder, maar ook heel gewoon. Zoals een dagelijkse gewoonte. In het drukke, overvolle leven een moment vinden om ruimte in te bouwen voor iets anders. Ervaren dat er altijd ruimte is, dat de schijn van het overvolle en drukke bedriegt. Ruimte in jezelf creëren. Contact maken met je levensbron, met waar je energie zit.

In deze cursus kregen we technieken aangereikt waardoor je houvast krijgt en richting kan geven aan je mediteren. Meditatie is geen wellness, geen vluchtheuvel uit de drukte, maar iets heel gewoons. Iets dat er gewoon bij hoort, geïntegreerd in je gewone dagelijkse leven. Als je het regelmatig doet, net zo gewoon als tandenpoetsen. En uiteraard: de cursus is geen sprookjesachtig, wondermedicijn. Het is een introductie, een steuntje in de rug. Meer niet, want uiteindelijk moet je het zelf doen."

Opleiding tot instructeur YinYang meditatie

Ik wens Marlie, Emma en Bob veel plezier en succes met lesgeven en hoop natuurlijk ook op een vruchtbare samenwerking. YinYang meditatie is een basiscursus die is ontstaan uit de behoefte om voor mezelf en mijn studenten een meditatievorm te hebben waar je als basis op terug kunt vallen. Deze basismeditatie is geschikt om dagelijks te beoefenen en bevat alle praktische hulpmiddelen om je geest te bevrijden van (negatieve) gedachten en om de innerlijke ruimte te vinden die de bron is van mentale helderheid, compassie en inspiratie.

Het doel is om op korte termijn het boek uit te brengen dat alle informatie bevat voor een complete opleiding van 8 jaar. Het boek bevat alle kennis die ik de afgelopen decennia heb opgedaan, in het bijzonder van dr. Shen Hongxun. De opleiding wil ik op afzienbare termijn starten in de hoop al mijn verworven kennis op zoveel mogelijk studenten te kunnen overdragen.

Neem vrijblijvend contact op als je meer informatie wilt over het boek of de opleiding.

 

" Als we accepteren dat de natuur van ons allemaal is, dan kunnen we elkaar voor de ondergang behoeden. We moeten opnieuw leren naar de natuur te luisteren, zoals de heilige Franciscus deed. Paus Franciscus "
Workshop tai-chi healing
Datum 2 december 10:00 - 15:00
Boek deze activiteit!

Healing volgens het boeddhisme en taoïsme heeft te maken met 'heel' worden. Gedurende ons leven lopen we als gevolg van lichamelijke en psychische trauma's, ongezonde gewoontes en infectieziektes blokkades op, waardoor onze energie niet meer goed doorstroomt. Ons energielichaam is daardoor niet meer een geheel. Healing of 'heel maken' gaat over het herstellen van die energiedoorstroming.

Wanneer onze energie is geblokkeerd, heeft dit in eerste instantie een negatieve invloed op onze vitaliteit. We hebben dan minder weerstand en zijn gevoeliger voor stress en infecties. Op lange duur kan dit tot chronische klachten en ernstige ziektes leiden. In ieder geval zullen we daardoor op latere leeftijd meer beperkingen hebben en zal het onze geluksbeleving negatief beïnvloeden.

Jezelf en anderen 'helen'

Bij deze introductieworkshop 'healing met taiji krachten' kijken we in eerste instantie hoe we onszelf heel kunnen maken, oftewel onze blokkades kunnen opheffen. Je leert je geest te kalmeren en van daaruit je energie te activeren. Wanneer je energie actief is wordt de doorstroming zo krachtig dat je alle blokkades kunt opheffen.

Daarnaast leer je hoe je anderen kunt helpen om heel te worden. Je leert hoe je op een mentale en intuïtieve manier diagnoses kunt stellen over de staat van het energielichaam van iemand anders en wat je kunt doen om specifieke blokkades op te heffen.

Benodigdheden

  • Schrijfbenodigdheden
  • Gemakkelijk zittende kleding
  • Ligmatje
  • Eventueel zitkussen
  • Eten en drinken

Belangstelling?

Meld je dan voor 18 november aan voor €60.
De lessen vinden plaats van 10 tot 15 uur.
Zorg dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent,

Locatie

Ark van Oost
Cipresstraat 154
6523 HR Nijmegen

Stichting YinYang Harmony

Frans van Heel

 06 543 45 231

[email protected]

Volg ons op Facebook