Aanbod

Iedereen kent fasen in zijn leven waarin je tegen moeilijkheden of problemen aanloopt. Soms tijdelijk, maar ze kunnen ook langere tijd op je blijven drukken. Dan is het fijn wanneer iemand je ondersteuning kan geven bij het vinden van een levenspad dat beter bij je past.

Heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding bij je zoektocht naar een andere invulling van je leven? Vind je spiritualiteit belangrijk, maar wil je ook graag met beide voeten op de grond blijven staan? Maak dan een afspraak om kennis te maken.

Omgaan met prikkels

We leven in een complexe en chaotische wereld, waarbij we voortdurend worden geconfronteerd met deprimerende informatie over het klimaat, gezondheid en economie. De digitale wereld, je baan en (soms) je gezin doen voortdurend een beroep op je energie en aandacht, waardoor je te weinig aan jezelf toekomt.

leefstijlcoach

Doorgaans leren we weinig over de wijze waarop je het beste om kunt gaan met al die prikkels van de buitenwereld. Of je kent wel een techniek, maar in de praktijk werkt het niet voor jou. In dat geval zijn persoonlijke lessen voor jou een uitkomst.

Harmonie van lichaam en geest

We beginnen bij het lichaam om de harmonie tussen lichaam en geest te herstellen. We gebruiken de inzichten en technieken die hun grondslag hebben in meditatie, chikung en tai-chi, maar nu toegespitst op jouw behoefte en vragen.

Je leert eerst wat het betekent dat je lichaam je tempel is. Daarvoor kijken we naar je lichaamshouding, maar ook naar je leefstijl. Samen kijken we wat jij nodig hebt om vanuit je lichaam te leven. Eenmaal in je lichaam 'geland', leer je wat het betekent weer thuis te komen in je geest. Vervolgens zul je merken dat je door de oefeningen en reflecties als vanzelf inzicht verwerft over hoe jij je (spirituele) leven vorm wilt geven.

Opzet

De eeste sessie doen we een intake om te kijken of we jouw vraag kunnen matchen met wat ik kan bieden. Als we tot een match komen maken we een afspraak over het aantal sessies en over het resultaat dat je beoogt. De locatie stemmen we met elkaar af. Dat kan ook in de buitenlucht zijn.

Prijs

Een persoonlijke les duurt gemiddeld een uur. De intake kost €45,00 en de vervolgsessies €75,00.

Persoonlijke sessies zijn niet bedoeld om medische klachten (psychisch of lichamelijk) te behandelen. Je kunt wel leren er anders mee om te gaan.

Wil je een afspraak maken of vrijblijvend meer informatie? Neem dan contact met mij op. Dat kan telefonisch, per app, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het contactformulier

" Wat ben ik? Ben ik de gloeilamp die het licht overbrengt, of ben ik het licht waarvan de gloeilamp het voertuig is. Joseph Campbell "
Chikung workshop: release your dragon
Datum 2 juli 10:00 - 14:00
Boek deze activiteit!

De draak staat in het taoïsme voor je innerlijke kracht. Er wordt in oosterse disciplines als chikung, meditatie en de vechtkunst tai-chi chuan veel gesproken over innerlijke kracht. Maar hoe je innerlijke kracht echt kunt activeren en voor je laten werken is voor velen nog een geheim. Deze zomer workshops zijn voor iedereen toegankelijk. Omdat gevorderde en beginnende deelnemers samen oefenen, kun je zien hoe op verschillende niveaus met deze kracht wordt gewerkt.

Mediteren om de draak te vinden

Iedereen beschikt over de innerlijke kracht die de draak wordt genoemd. Zolang je die kracht niet hebt gevonden, zegt men dat de draak nog slaapt. Om in contact te komen met deze kracht leer je om eerst je geest tot rust te brengen. Daarom besteden we het eerste deel van de workshop aan meditatie. Als je nog geen ervaring hebt met mediteren, leer je een eenvoudige maar krachtige meditatietechniek.

Chikung om de draak te bevrijden

Als je je geest tot rust hebt gebracht, leer je om contact te maken met je innerlijke kracht. Dit is de fase dat de draak ontwaakt. Door de oefeningen die je vervolgens leert komt die kracht in beweging. Men spreekt dan van het bevrijden van de draak. Wanneer je die kracht zijn werk laat doen ervaar je dat als een bevrijding, omdat er allerlei spanningen van je afvallen en blokkades worden opgeheven.

Praktisch

  • De prijs van deze workshop is €50,00
  • Neem je eigen drinken, eten, gemakkelijk zittende kleding, ligmat, zitkussen, handdoek, stuk plastic tegen natte ondergrond mee.
  • De locatie is in park Brakkenstein te Nijmegen. Het is dezelfde locatie als voorgaande keren. Neem contact op als je niet hiermee bekend bent.

Stichting YinYang Harmony

Frans van Heel

 06 543 45 231

[email protected]

Volg ons op Facebook