Aanbod

Bijna iedereen loopt wel eens vast in zijn leven. Dan is het fijn wanneer iemand je ondersteuning kan geven bij het vinden van een levenspad dat beter bij je past.

Heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding bij je zoektocht naar een andere invulling van je leven? Vind je spiritualiteit belangrijk, maar wil je ook graag met beide voeten op de grond blijven staan? Dan kan dat in de vorm van privésessies.

Innerlijke drijfveren

We leven in een complexe en chaotische wereld, waarbij we voortdurend worden geconfronteerd met deprimerende informatie over het klimaat, gezondheid en economie. De digitale wereld, je baan en (soms) je gezin doen voortdurend een beroep op je energie en aandacht, waardoor je te weinig aan jezelf toekomt.

leefstijlcoach

Het is niet gek dat je daardoor in de war raakt en het contact met je innerlijke drijfveren verliest. Niemand leert je hoe je met al die prikkels moet omgaan en hoe je terug bij jezelf kunt komen. Dan is het begrijpelijk dat een cursus of een workshop voelt als nog een extra aanslag op de kostbare tijd die je graag voor jezelf hebt. In dat geval zijn deze persoonlijke lessen wellicht voor jou een uitkomst.

Harmonie van lichaam en geest

We beginnen bij het lichaam om de harmonie tussen lichaam en geest te herstellen. We gebruiken de inzichten en technieken die hun grondslag hebben in meditatie, chikung en tai-chi, maar nu toegespitst op jouw behoefte en vragen.

Je leert eerst wat het betekent dat je lichaam je tempel is. Daarvoor kijken we naar je lichaamshouding, maar ook naar je leefstijl. Samen kijken we wat jij nodig hebt om vanuit je lichaam te leven. Eenmaal in je lichaam 'geland', leer je wat het betekent weer thuis te komen in je geest. Vervolgens zul je merken dat je door de oefeningen en reflecties als vanzelf inzicht verwerft over hoe jij je (spirituele) leven vorm wilt geven.

Opzet

De eeste sessie doen we een intake om te kijken of we jouw vraag kunnen matchen met wat ik kan bieden. Als we tot een match komen maken we een eerste afspraak over het aantal sessies en over het resultaat dat je beoogt. De locatie stemmen we met elkaar af. Dat kan ook in de buitenlucht zijn.

Prijs

Een persoonlijke les duurt gemiddeld een uur. De intake kost €45,00 en de vervolgsessies €75,00.

Privésessies zijn niet bedoeld om medische klachten (lichamelijk of psychisch) te bespreken of te behandelen.
Belangstelling? Twijfel niet langer en neem contact op

" You don't stop tai-chi when you get old. You get old when you stop tai-chi. "

Unknown tai-chi master

YinYang meditatie
Datum 18 december 10:00 - 14:00
Boek deze activiteit!

Iedereen kan iets leren van deze unieke meditatiemethode, of je nou al 10 jaar mediteert of net begint. YinYang meditatie is een directe manier om je met een eenvoudige instructie in contact te komen met de kern van je geest.

Mediteren om 'de kern van je geest' vinden

Wat is dat eigenlijk 'de kern van je geest'? Het is een idee dat zijn oorsprong heeft in het boeddhisme en taoïsme. Net als voor de tao geldt ook voor de kern van je geest dat wanneer je het in woorden wilt uitdrukken je er eigenlijk al naast zit. Je kunt wel met woorden om het idee heen cirkelen door te omschrijven wat het brengt als je samenvalt met de kern van je geest.

Als je samenvalt met 'de kern van je wezen' krijgen de verwarring en de chaos die vanuit de buitenwereld tot je komen geen vat meer op je. Door te mediteren kun je de chaos en de verwarring van de wereld niet opheffen, maar wel de mate waarin deze je emoties en energie (negatief) beïvloeden.

De juiste manier van mediteren helpt je om onverstoorbaar in je kern te blijven, waardoor een ervaring van verstilling, verdieping, innerlijke ruimte en helderheid ontstaat. YinYang meditatie is de eerste stap in dit proces.

Cursus

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten.De eerste bijeenkomst is op zaterdag 18 december. Omdat we met relatief kleine groepen werken stemmen we de datums van de vervolgsessies gezamenlijk af.

Je leert een persoonlijke meditatietechniek. Je leert hoe je de mentale en fysieke houding goed op elkaar afstemt, zodat je een optimale meditatie hebt. We besteden veel aandacht aan de wijze waarop je persoonlijke leven kunt inrichten om zelfstandig te leren mediteren.

Prijs

Omdat deze keer de cursus tevens een instructeursexamen is van drie instructeurs, is de prijs €150,00 in plaats van €250,00. Dit betekent dat je een deel van de instructie ontvang van andere mensen. Zij hebben al zo'n 8 jaar ervaring met mediteren en al vaker ondersteuning verleent bij de meditatielessen.

Maak tot 1 december gebruik van de vroegboekkorting en betaal €100,00 in plaats van €150,00 voor de hele cursus.

Meenemen

  • Eten en drinken
  • Zitkussen
  • Deken
  • Gemakkelijk zittende kleding en schoeisel
  • Schrijfbenodigdheden

Stichting YinYang Harmony

Frans van Heel

 06 543 45 231

[email protected]

Volg ons op Facebook