Aanbod

Iedereen kent fasen in zijn leven waarin je tegen moeilijkheden of problemen aanloopt. Soms tijdelijk, maar ze kunnen ook langere tijd op je blijven drukken. Dan is het fijn wanneer iemand je ondersteuning kan geven bij het vinden van een levenspad dat beter bij je past.

Heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding bij je zoektocht naar een andere invulling van je leven? Vind je spiritualiteit belangrijk, maar wil je ook graag met beide voeten op de grond blijven staan? Maak dan een afspraak om kennis te maken.

Omgaan met prikkels

We leven in een complexe en chaotische wereld, waarbij we voortdurend worden geconfronteerd met deprimerende informatie over het klimaat, gezondheid en economie. De digitale wereld, je baan en (soms) je gezin doen voortdurend een beroep op je energie en aandacht, waardoor je te weinig aan jezelf toekomt.

leefstijlcoach

Doorgaans leren we weinig over de wijze waarop je het beste om kunt gaan met al die prikkels van de buitenwereld. Of je kent wel een techniek, maar in de praktijk werkt het niet voor jou. In dat geval zijn persoonlijke lessen voor jou een uitkomst.

Harmonie van lichaam en geest

We beginnen bij het lichaam om de harmonie tussen lichaam en geest te herstellen. We gebruiken de inzichten en technieken die hun grondslag hebben in meditatie, chikung en tai-chi, maar nu toegespitst op jouw behoefte en vragen.

Je leert eerst wat het betekent dat je lichaam je tempel is. Daarvoor kijken we naar je lichaamshouding, maar ook naar je leefstijl. Samen kijken we wat jij nodig hebt om vanuit je lichaam te leven. Eenmaal in je lichaam 'geland', leer je wat het betekent weer thuis te komen in je geest. Vervolgens zul je merken dat je door de oefeningen en reflecties als vanzelf inzicht verwerft over hoe jij je (spirituele) leven vorm wilt geven.

Opzet

De eeste sessie doen we een intake om te kijken of we jouw vraag kunnen matchen met wat ik kan bieden. Als we tot een match komen maken we een afspraak over het aantal sessies en over het resultaat dat je beoogt. De locatie stemmen we met elkaar af. Dat kan ook in de buitenlucht zijn.

Prijs

Een persoonlijke les duurt gemiddeld een uur. De intake kost €45,00 en de vervolgsessies €75,00.

Persoonlijke sessies zijn niet bedoeld om medische klachten (psychisch of lichamelijk) te behandelen. Je kunt wel leren er anders mee om te gaan.

Wil je een afspraak maken of vrijblijvend meer informatie? Neem dan contact met mij op. Dat kan telefonisch, per app, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het contactformulier

" You don't stop tai-chi when you get old. You get old when you stop tai-chi. "

Unknown tai-chi master

YinYang meditatie
Datum 5 februari 10:00 - 14:00
Boek deze activiteit!

Iedereen kan iets leren van deze unieke meditatiemethode, of je nou al 10 jaar mediteert of net begint. YinYang meditatie is een directe manier om met een eenvoudige instructie in contact te komen met de kern van je geest.

Mediteren om 'de kern van je geest' vinden

Wat is dat eigenlijk 'de kern van je geest'? Het is een idee dat zijn oorsprong heeft in het boeddhisme en taoïsme. Net als voor de tao geldt ook voor de kern van je geest dat wanneer je het in woorden wilt uitdrukken je er eigenlijk al naast zit. Je kunt wel met woorden om het idee heen cirkelen door te omschrijven wat het brengt als je samenvalt met de kern van je geest.

Als je samenvalt met 'de kern van je wezen' krijgen de verwarring en de chaos die vanuit de buitenwereld tot je komen geen vat meer op je. Door te mediteren kun je de chaos en de verwarring van de wereld niet opheffen, maar wel de mate waarin deze je emoties en energie (negatief) beïvloeden.

De juiste manier van mediteren helpt je om onverstoorbaar in je kern te blijven, waardoor een ervaring van verstilling, verdieping, innerlijke ruimte en helderheid ontstaat. YinYang meditatie is de eerste stap in dit proces.

Cursus

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Elke bijeenkomsten is van 9:30 tot 13:30 uur. De eerste drie bijeenkomsten zijn op de zaterdag 5, 19 februari en op 5 maart. Datum en locatie van de vierde bijeenkomst zijn nog niet definitief vastgesteld.

Je leert een persoonlijke meditatietechniek. Je leert hoe je de mentale en fysieke houding goed op elkaar afstemt, zodat je een optimale meditatie hebt. We besteden veel aandacht aan de wijze waarop je persoonlijke leven kunt inrichten om zelfstandig te leren mediteren.

Locatie

De locatie is voor de eerste drie sessies in de Vuurvlieg aan de Tweede Oude Heselaan 179A, 6542 VE Nijmegen. de locatie voor de vierde sessie is nog niet definitief vastgesteld.

Prijs

Omdat deze keer de cursus tevens een instructeursexamen is van drie instructeurs, is de prijs €150,00 in plaats van €250,00. Dit betekent dat je een deel van de instructie ontvang van andere mensen. Zij hebben al zo'n 8 jaar ervaring met mediteren en al vaker ondersteuning verleent bij de meditatielessen.

Maak tot 28 januari gebruik van de vroegboekkorting en betaal €100,00 in plaats van €150,00 voor de hele cursus.

Meenemen

  • Eten en drinken
  • Zitkussen
  • Deken
  • Gemakkelijk zittende kleding en schoeisel
  • Schrijfbenodigdheden

Stichting YinYang Harmony

Frans van Heel

 06 543 45 231

[email protected]

Volg ons op Facebook