Aanbod

Ben je opzoek naar een toegankelijke en effectieve manier van mediteren in Nijmegen? Start dan met de cursus YinYang Meditatie. De methode die je bij ons leert is eenvoudig, natuurlijk en persoonlijk.

Mediteren: authentieke methodes uit het boeddhisme en taoïsme

Mediteren is een breed begrip en wordt vooral geassocieerd met mindfulness en ontspanning. Mindfulness is echter maar één manier van mediteren, die sterk is beïnvloed door de westerse psychologie. Ontspanning kan een neveneffect van mediteren zijn. Als je het daartoe zou beperken zou je de mogelijkheden van mediteren tekort doen.Meditatie mediteren Nijmegen

Wil je meer weten over de verschillen tussen mindfulness, ontspanning en onze manier van mediteren, lees dan het volgende artikel.

Meditatie van YinYang Harmony is gebaseerd op het boeddhisme (Kagyud en Dzogchen school) en op het taoïsme. Ongedwongenheid en spontaniteit zijn kernbegrippen bij onze manier van mediteren.

Meditatie en chikung

Mediteren wordt meestal geassocieerd met stil zitten. Bij YinYang Harmony leer je vooral om de geest stil te laten zitten, terwijl de energie in beweging moet blijven. In het taoïsme staat energie voor innerlijke beweging. Als het fysiek stil zitten te statisch wordt beoefend, leidt dat tot stagnerende energie en inertie van de geest. Meditatiesessies worden daarom altijd gecombineerd met chikung oefeningen.

Retraite, cursus en wekelijkse avondtraining mediteren

Er zijn regelmatig weekendretraites, waar iedereeen welkom is. Je kunt dan ook vaak 1 dag meedoen. Verder is er een wekelijkse avondtraining op de donderdag van 20:00 tot 21:30 uur. Op afspraak kun je hier kennis kunt komen maken. Neem contact opom een keer langs te komen.

Daarnaast is er een jaarlijkse cursus YinYang meditatie. De verwachting is een cursus te starten in het voorjaar. Heb je hiervoor belangstelling? Neem dan contact op

" We zijn geen menselijke wezens die een spirituele ervaring, maar spirituele wezens die een menselijke ervaring hebben "

Pierre Teilhard de Chardin

Geen activiteiten gevonden

Stichting YinYang Harmony

Frans van Heel

 06 543 45 231

[email protected]

Volg ons op Facebook