Blog

Vanwege corona mogen we met zijn allen de deur niet meer uit en is gezamenlijke groepstraining niet meer mogelijk. Dat betekent niet dat je niet kunt oefenen.Om thuis te kunnen oefenen heb je niet veel ruimte nodig. Met een beetje creativiteit kun je het ook nog uitdagend houden voor jezelf. Het goede nieuws is dat je deze oefeningen ook thuis kunt doen als er geen corona epidemie is.

Taiji work out

Je kunt met een paar gewichten van de vormoefening ook een work-out maken om je spieren te versterken. Als je geen gewichten hebt kun je ook andere zware objecten nemen, bijvoorbeeld (halve) bakstenen.

Creatief met Taiji

Je kunt ook je inventiviteit prikkelen om je thuisoefening interessant te houden. Bijvoorbeeld door een stok vast te houden terwijl je de vorm loopt. Om het levendig te houden probeer je voor te stellen wat elke beweging inhoudt als verdedigende of aanvallende beweging.

 Spannend taiji

Taiji zwaard is meestal een aparte vorm. Maar dat is nergens voor nodig. Neem de bestaande vorm en pas hem aan voor het zwaard. Heb je geen zwaard? Dat is ook geen probleem, want je kunt de stok die je gebruikt om met twee handen vast te houden, zoals hierboven, ook aan het uiteinde met 1 hand  vasthouden en doen alsof het een zwaard is.

Taiji from the department of silly walks

Door je voetenwerk los te koppelen van je armbewegingen doorbreek je ingesleten opvattingen over en routines van je vormoefening. Routine en gewoonte zijn namelijk de grote valkuilen van een juiste taiji uitvoering. Taiji gaat namelijk over het leren samenvallen met de natuurlijke aard der verschijnselen die zich kenmerkt door spontane verandering.

Taiji SaQi compleet

Taijii SaQi staat voor taiji 37. In de context van het oefenen van de vorm betekent dit deze uit 37 houdingen bestaat. Hieronder een basale uitvoering, vooral bedoeld om mee te oefenen.

 

" You don't stop tai-chi when you get old. You get old when you stop tai-chi. "

Unknown tai-chi master

Geen activiteiten gevonden

Stichting YinYang Harmony

Frans van Heel

 06 543 45 231

[email protected]

Volg ons op Facebook