Blog

Legende uit het oude India:

Op een frisse lentedag rook een hert een mystieke, hemelse geur in de lucht. De geur deed het hert denken aan vrede, schoonheid en liefde. Het was als een fluistering die hem als het ware uitnodigde om op zoek te gaan naar de bron deze geur. Het hert gaf gehoor aan de fluistering en volgde met zijn neus in de wind de geur. Vastbesloten en bereid desnoods de hele wereld over te trekken klom het over gevaarlijke en bevroren bergpieken, worstelde zich door stomende oerwouden en trok over eindeloze woestijnvlaktes.

Overal waar het kwam rook het hert de mysterieuze geur, soms wat zwakker maar altijd waarneembaar. Tegen het einde van zijn leven had het hert de bron van de geur nog steeds niet gevonden. Uitgeput door de eindeloze tocht, zakte het door zijn poten. Terwijl het viel doorboorde een van de hoorns zijn buik en plotseling was de hele lucht gevuld met de hemelse geur die het al die tijd had gezocht. Terwijl het hert lag te sterven besefte het dat de geur die het had gezocht al die tijd bij hem was geweest, dat het niet van buiten maar van binnenuit kwam.

hert boeddhisme

Begin met je blik naar binnen te richten bij het mediteren

Als beginnend spiritueel zoeker lopen we het risico te denken dat we de spiritituele essentie buiten onszelf moeten zoeken. Somme leermeesters houden ons ook voor dat spritueel ontwaken niet voor iedereen is weggelegd, omdat het een lange weg van onophoudelijke investering is die voor menigeen meerdere levens kan bestrijken.

De boodschap van deze legende is dat we spiritualiteit niet buiten onszelf moeten zoeken. Het is altijd aanwezig in onze kern en daarom kunnen we het beste zoeken naar een leraar die ons helpt onze blik naar binnen te richten. Behalve dat de spirituele essentie al in ons is, is deze ook altijd direct bereikbaar. Het is niet diep verborgen, er ligt slechts een sluier overheen en we hoeven alleen te leren hoe we deze sluier weg moeten trekken.

" Als we accepteren dat de natuur van ons allemaal is, dan kunnen we elkaar voor de ondergang behoeden. We moeten opnieuw leren naar de natuur te luisteren, zoals de heilige Franciscus deed. Paus Franciscus "
Workshop tai-chi healing
Datum 2 december 10:00 - 15:00
Boek deze activiteit!

Healing volgens het boeddhisme en taoïsme heeft te maken met 'heel' worden. Gedurende ons leven lopen we als gevolg van lichamelijke en psychische trauma's, ongezonde gewoontes en infectieziektes blokkades op, waardoor onze energie niet meer goed doorstroomt. Ons energielichaam is daardoor niet meer een geheel. Healing of 'heel maken' gaat over het herstellen van die energiedoorstroming.

Wanneer onze energie is geblokkeerd, heeft dit in eerste instantie een negatieve invloed op onze vitaliteit. We hebben dan minder weerstand en zijn gevoeliger voor stress en infecties. Op lange duur kan dit tot chronische klachten en ernstige ziektes leiden. In ieder geval zullen we daardoor op latere leeftijd meer beperkingen hebben en zal het onze geluksbeleving negatief beïnvloeden.

Jezelf en anderen 'helen'

Bij deze introductieworkshop 'healing met taiji krachten' kijken we in eerste instantie hoe we onszelf heel kunnen maken, oftewel onze blokkades kunnen opheffen. Je leert je geest te kalmeren en van daaruit je energie te activeren. Wanneer je energie actief is wordt de doorstroming zo krachtig dat je alle blokkades kunt opheffen.

Daarnaast leer je hoe je anderen kunt helpen om heel te worden. Je leert hoe je op een mentale en intuïtieve manier diagnoses kunt stellen over de staat van het energielichaam van iemand anders en wat je kunt doen om specifieke blokkades op te heffen.

Benodigdheden

  • Schrijfbenodigdheden
  • Gemakkelijk zittende kleding
  • Ligmatje
  • Eventueel zitkussen
  • Eten en drinken

Belangstelling?

Meld je dan voor 18 november aan voor €60.
De lessen vinden plaats van 10 tot 15 uur.
Zorg dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent,

Locatie

Ark van Oost
Cipresstraat 154
6523 HR Nijmegen

Stichting YinYang Harmony

Frans van Heel

 06 543 45 231

[email protected]

Volg ons op Facebook