Blog

Legende uit het oude India:

Op een frisse lentedag rook een hert een mystieke, hemelse geur in de lucht. De geur deed het hert denken aan vrede, schoonheid en liefde. Het was als een fluistering die hem als het ware uitnodigde om op zoek te gaan naar de bron deze geur. Het hert gaf gehoor aan de fluistering en volgde met zijn neus in de wind de geur. Vastbesloten en bereid desnoods de hele wereld over te trekken klom het over gevaarlijke en bevroren bergpieken, worstelde zich door stomende oerwouden en trok over eindeloze woestijnvlaktes.

Overal waar het kwam rook het hert de mysterieuze geur, soms wat zwakker maar altijd waarneembaar. Tegen het einde van zijn leven had het hert de bron van de geur nog steeds niet gevonden. Uitgeput door de eindeloze tocht, zakte het door zijn poten. Terwijl het viel doorboorde een van de hoorns zijn buik en plotseling was de hele lucht gevuld met de hemelse geur die het al die tijd had gezocht. Terwijl het hert lag te sterven besefte het dat de geur die het had gezocht al die tijd bij hem was geweest, dat het niet van buiten maar van binnenuit kwam.

hert boeddhisme

Begin met je blik naar binnen te richten bij het mediteren

Als beginnend spiritueel zoeker lopen we het risico te denken dat we de spiritituele essentie buiten onszelf moeten zoeken. Somme leermeesters houden ons ook voor dat spritueel ontwaken niet voor iedereen is weggelegd, omdat het een lange weg van onophoudelijke investering is die voor menigeen meerdere levens kan bestrijken.

De boodschap van deze legende is dat we spiritualiteit niet buiten onszelf moeten zoeken. Het is altijd aanwezig in onze kern en daarom kunnen we het beste zoeken naar een leraar die ons helpt onze blik naar binnen te richten. Behalve dat de spirituele essentie al in ons is, is deze ook altijd direct bereikbaar. Het is niet diep verborgen, er ligt slechts een sluier overheen en we hoeven alleen te leren hoe we deze sluier weg moeten trekken.

" Wat ben ik? Ben ik de gloeilamp die het licht overbrengt, of ben ik het licht waarvan de gloeilamp het voertuig is. Joseph Campbell "
Cursus Diep mediteren voor gevorderden
Datum 4 februari 10:00 - 14:00
Boek deze activiteit!

De cursus Diep mediteren is het vervolg op de basiscursus YinYang meditatie. Iedereen die de cursus YinYang meditatie heeft gedaan kan meedoen met deze cursus voor gevorderden. Je gaat dieper in op het gebruik van de mantra en krijgt daarbij een persoonlijke uitbreiding en begeleiding. Mensen die deze cursus al hebben gedaan, betalen alleen een bijdrage voor de kosten van de locatie.

Leren reflecteren

Tijdens deze cursus gaan we meer en langer mediteren. Daarnaast krijg je ook enkele qigong oefeningen geleerd die je bijvoorbeeld kunt doen voordat je gaat mediteren. Om de inzichten die je opdoet tijdens het mediteren beter te verwerken gaan we met elkaar uitwisselen welke ervaringen je opdoet tijdens het mediteren, wat je daarvan kunt leren en hoe je de verworven inzichten kunt integreren in je dagelijks leven.

Handig om mee te nemen

  • Zitkussen en deken of omslagdoek om te mediteren
  • Schrijfmateriaal en boek De weg van meditatie naar integratie
  • Eten en drinken
  • Gemakkelijk zittende kleding en schoeisel, bijvoorbeeld pantoffels

Praktische zaken

  • De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van een dagdeel (van 9:30 tot 14:00 u) en zal in het weekend plaats hebben.
    De datums zijn: 4 en 18 febrari, 11 en 25 maart. Laat het tijdig weten als een of meerdere datums niet schikken, dan kijken we naar een persoonlijke oplossing.
  • De locatie is nog niet bekend. De cursus zal plaats hebben in Nijmegen, waarschijnlijk in de Ark van Oost.
  • De prijs van de cursus is €175, inclusief het boek De weg van meditatie naar integratie en €165 exclusief het boek.

Stichting YinYang Harmony

Frans van Heel

 06 543 45 231

[email protected]

Volg ons op Facebook