Blog

Ik ga zitten op mijn meditatiekussen en steek een kaarsje aan. Ik start de meditatie altijd met een slag op mijn Tibetaanse gong. Daarna focus ik op mijn houding. Ik maak contact met de aarde-energie en laat die door mijn rug stromen. Nét onder het midden van mijn rug stel ik mij een lichtpoort voor die zich opent. Dit licht maakt dat mijn hele wervelkolom een stukje naar boven wordt getrokken. Dan ben ik ready voor de meditatie.

Eigenlijk interesseert Verlichting mij niet

Met gesloten ogen duik ik als een diepzeeduiker de diepte in van mijn binnenwereld. Inmiddels is het observeren van mijn binnenwereld thuiskomen geworden. Ik zou mij een leven zonder meditatie niet meer kunnen voorstellen. Ik weet nog dat een vriend van mij vroeg: ‘én wanneer raak je dan verlicht?!’ Ik moest eerlijk toegeven dat ik eigenlijk niet goed weet wat er met ‘verlicht zijn’ wordt bedoelt. En eigenlijk interesseert mij dat ook ziet zoveel.

Voor mij is mediteren niets meer en niets minder dan het training van een staat van 'zijn'. Het is een bewustzijn dat ervoor zorgt dat ik ruimte creëer tussen mijn gedachtes. Door op deze manier met meditatie bezig te zijn schenk ik mijzelf een cadeau, namelijk dat ik een keuze heb om wél of niet naar de gedachte te luisteren en hóe ik wil reageren op een situatie.

Meditatie is voor mij de herinnering dat ik mijn gedachtes en emoties niet ben, maar dat ze zich tijdelijk door mij heen manifesteren. Door te mediteren voel ik dat ik verbonden ben met een groter geheel; een groter bewustzijn waar we allemaal verbonden mee zijn.

Meditatie is nooit saai

Ik zit nogsteeds met mijn ogen gesloten.

‘Hey ik was weggedwaald in een gedachte over meditatie’ hoor ik mijzelf denken. Als een  hondje die terug wordt geroepen in zijn mand, roep ik mijn aandacht er weer bij. Ik herhaal bewust de mantra en ben weer aan het diepzeeduiken.

Op zo’n manier is de meditatie dus nooit saai, want mijn binnenwereld beweegt altijd en ik kan altijd leren van mijn onderbewuste.

Tot zover weer even een inkijkje in mijn meditatieproces.

Lin Wu Adams

" You don't stop tai-chi when you get old. You get old when you stop tai-chi. "

Unknown tai-chi master

Release your dragon
Datum 28 mei 10:00 - 14:00
Boek deze activiteit!

De draak staat in het taoïsme voor je innerlijke kracht. Er wordt in oosterse disciplines voor gezondheid, vechtkunst en spiritualiteit veel gesproken over innerlijke kracht. Maar hoe je innerlijke kracht echt kunt activeren en voor je laten werken is voor velen nog een geheim.

Bevrijd je draak en ontdek je innerlijke kracht

Iedereen kan leren hoe je deze innerlijke kracht, oftewel de draak in jezelf kunt bevrijden. Je hebt alleen de juiste ingang nodig. En die kun je leren in deze workshop. Het is een kennismakingsworkshop die voor iedereen toegankelijk is. Als je voor de eerste keer komt, kun je in ieder geval zien hoe meer en minder gevorderde beoefenaars met deze kracht werken.

We beginnen met meditatieve en voorbereidende oefeningen. Daarna leer je hoe je in contact komt met je innerlijke krachtbron en vervolgens hoe die innerlijke kracht langzaam maar zeker ontwaakt en krachtiger wordt.

Praktisch

  • De prijs van deze workshop is €50,00
  • Neem je eigen drinken, eten, gemakkelijk zittende kleding, ligmat, zitkussen, handdoek, stuk plastic tegen natte ondergrond mee.
  • De locatie wordt gezien de weersverwachtingen in park Brakkenstein te Nijmegen. Het is dezelfde locatie als voorgaande jaren. Neem contact op als je niet hiermee bekend bent.

Stichting YinYang Harmony

Frans van Heel

 06 543 45 231

[email protected]

Volg ons op Facebook