Blog

Ik ga zitten op mijn meditatiekussen en steek een kaarsje aan. Ik start de meditatie altijd met een slag op mijn Tibetaanse gong. Daarna focus ik op mijn houding. Ik maak contact met de aarde-energie en laat die door mijn rug stromen. Nét onder het midden van mijn rug stel ik mij een lichtpoort voor die zich opent. Dit licht maakt dat mijn hele wervelkolom een stukje naar boven wordt getrokken. Dan ben ik ready voor de meditatie.

Eigenlijk interesseert Verlichting mij niet

Met gesloten ogen duik ik als een diepzeeduiker de diepte in van mijn binnenwereld. Inmiddels is het observeren van mijn binnenwereld thuiskomen geworden. Ik zou mij een leven zonder meditatie niet meer kunnen voorstellen. Ik weet nog dat een vriend van mij vroeg: ‘én wanneer raak je dan verlicht?!’ Ik moest eerlijk toegeven dat ik eigenlijk niet goed weet wat er met ‘verlicht zijn’ wordt bedoelt. En eigenlijk interesseert mij dat ook ziet zoveel.

Voor mij is mediteren niets meer en niets minder dan het training van een staat van 'zijn'. Het is een bewustzijn dat ervoor zorgt dat ik ruimte creëer tussen mijn gedachtes. Door op deze manier met meditatie bezig te zijn schenk ik mijzelf een cadeau, namelijk dat ik een keuze heb om wél of niet naar de gedachte te luisteren en hóe ik wil reageren op een situatie.

Meditatie is voor mij de herinnering dat ik mijn gedachtes en emoties niet ben, maar dat ze zich tijdelijk door mij heen manifesteren. Door te mediteren voel ik dat ik verbonden ben met een groter geheel; een groter bewustzijn waar we allemaal verbonden mee zijn.

Meditatie is nooit saai

Ik zit nogsteeds met mijn ogen gesloten.

‘Hey ik was weggedwaald in een gedachte over meditatie’ hoor ik mijzelf denken. Als een  hondje die terug wordt geroepen in zijn mand, roep ik mijn aandacht er weer bij. Ik herhaal bewust de mantra en ben weer aan het diepzeeduiken.

Op zo’n manier is de meditatie dus nooit saai, want mijn binnenwereld beweegt altijd en ik kan altijd leren van mijn onderbewuste.

Tot zover weer even een inkijkje in mijn meditatieproces.

Lin Wu Adams

" Wat ben ik? Ben ik de gloeilamp die het licht overbrengt, of ben ik het licht waarvan de gloeilamp het voertuig is. Joseph Campbell "
Basiscursus YinYang meditatie
Datum 13 mei 10:00 - 14:00
Boek deze activiteit!

In de cursus YinYang meditatie leer je de basisvaardigheden en de kerntechniek van het hele systeem. Bij alles wat je hierna nog gaat leren komen deze meditatietechniek en de vaardigheden die je verwerft terug. Iedereen die deze cursus volgt heeft daarmee ook de eerste stap gezet op de opleiding Taiji De Dao. De meditatietechniek en de oefeningen die je leert staan ook op zichzelf en je kunt er in principe jaren mee verder om het inzicht in je geest te verdiepen.

Marlie Houben verzorgt deze cursus, mogelijk ondersteunt door Frans van Heel of andere gekwalificeerde instructeurs. Marlie Houben heeft jarenlang lessen gevolgd bij onze gezamenlijke bronleraar Shen Hongxun en heeft de cursus voor instructeur YinYang meditatie afgerond. Zij is in het dagelijks leven acupuncturist en geeft ook wekelijkse chikung en tai-chi lessen.

Praktisch

  • Meld je voor 17 april aan voor de vroegboekkorting; je betaalt dan €150 in plaats van €200.
  • De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten die duren van 10:00 tot 14:00 uur.
  • De datums zijn 13 mei, 27 mei, 10 juni en 24 juni.
  • De bijeenkomsten zijn in wijkcentrum de Ark van Oost.
  • Aanmelden kan tot en met 8 mei.

Meenemen

  • Er is een horecagelegenheid. Neem ook je eigen eten en drinken mee.
  • Gemakkelijk zittende kleding en schoeisel.
  • Zitkussen en dekentje om comfortabel te kunnen zitten.
  • Schrijfwaren.

Stichting YinYang Harmony

Frans van Heel

 06 543 45 231

[email protected]

Volg ons op Facebook