Blog

Ik ga zitten op mijn meditatiekussen en steek een kaarsje aan. Ik start de meditatie altijd met een slag op mijn Tibetaanse gong. Daarna focus ik op mijn houding. Ik maak contact met de aarde-energie en laat die door mijn rug stromen. Nét onder het midden van mijn rug stel ik mij een lichtpoort voor die zich opent. Dit licht maakt dat mijn hele wervelkolom een stukje naar boven wordt getrokken. Dan ben ik ready voor de meditatie.

Eigenlijk interesseert Verlichting mij niet

Met gesloten ogen duik ik als een diepzeeduiker de diepte in van mijn binnenwereld. Inmiddels is het observeren van mijn binnenwereld thuiskomen geworden. Ik zou mij een leven zonder meditatie niet meer kunnen voorstellen. Ik weet nog dat een vriend van mij vroeg: ‘én wanneer raak je dan verlicht?!’ Ik moest eerlijk toegeven dat ik eigenlijk niet goed weet wat er met ‘verlicht zijn’ wordt bedoelt. En eigenlijk interesseert mij dat ook ziet zoveel.

Voor mij is mediteren niets meer en niets minder dan het training van een staat van 'zijn'. Het is een bewustzijn dat ervoor zorgt dat ik ruimte creëer tussen mijn gedachtes. Door op deze manier met meditatie bezig te zijn schenk ik mijzelf een cadeau, namelijk dat ik een keuze heb om wél of niet naar de gedachte te luisteren en hóe ik wil reageren op een situatie.

Meditatie is voor mij de herinnering dat ik mijn gedachtes en emoties niet ben, maar dat ze zich tijdelijk door mij heen manifesteren. Door te mediteren voel ik dat ik verbonden ben met een groter geheel; een groter bewustzijn waar we allemaal verbonden mee zijn.

Meditatie is nooit saai

Ik zit nogsteeds met mijn ogen gesloten.

‘Hey ik was weggedwaald in een gedachte over meditatie’ hoor ik mijzelf denken. Als een  hondje die terug wordt geroepen in zijn mand, roep ik mijn aandacht er weer bij. Ik herhaal bewust de mantra en ben weer aan het diepzeeduiken.

Op zo’n manier is de meditatie dus nooit saai, want mijn binnenwereld beweegt altijd en ik kan altijd leren van mijn onderbewuste.

Tot zover weer even een inkijkje in mijn meditatieproces.

Lin Wu Adams

" You don't stop tai-chi when you get old. You get old when you stop tai-chi. "

Unknown tai-chi master

YinYang meditatie
Datum 5 februari 10:00 - 14:00
Boek deze activiteit!

Iedereen kan iets leren van deze unieke meditatiemethode, of je nou al 10 jaar mediteert of net begint. YinYang meditatie is een directe manier om je met een eenvoudige instructie in contact te komen met de kern van je geest.

Mediteren om 'de kern van je geest' vinden

Wat is dat eigenlijk 'de kern van je geest'? Het is een idee dat zijn oorsprong heeft in het boeddhisme en taoïsme. Net als voor de tao geldt ook voor de kern van je geest dat wanneer je het in woorden wilt uitdrukken je er eigenlijk al naast zit. Je kunt wel met woorden om het idee heen cirkelen door te omschrijven wat het brengt als je samenvalt met de kern van je geest.

Als je samenvalt met 'de kern van je wezen' krijgen de verwarring en de chaos die vanuit de buitenwereld tot je komen geen vat meer op je. Door te mediteren kun je de chaos en de verwarring van de wereld niet opheffen, maar wel de mate waarin deze je emoties en energie (negatief) beïvloeden.

De juiste manier van mediteren helpt je om onverstoorbaar in je kern te blijven, waardoor een ervaring van verstilling, verdieping, innerlijke ruimte en helderheid ontstaat. YinYang meditatie is de eerste stap in dit proces.

Cursus

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten.De eerste bijeenkomst is op zaterdag 18 december. Omdat we met relatief kleine groepen werken stemmen we de datums van de vervolgsessies gezamenlijk af.

Je leert een persoonlijke meditatietechniek. Je leert hoe je de mentale en fysieke houding goed op elkaar afstemt, zodat je een optimale meditatie hebt. We besteden veel aandacht aan de wijze waarop je persoonlijke leven kunt inrichten om zelfstandig te leren mediteren.

Prijs

Omdat deze keer de cursus tevens een instructeursexamen is van drie instructeurs, is de prijs €150,00 in plaats van €250,00. Dit betekent dat je een deel van de instructie ontvang van andere mensen. Zij hebben al zo'n 8 jaar ervaring met mediteren en al vaker ondersteuning verleent bij de meditatielessen.

Maak tot 1 december gebruik van de vroegboekkorting en betaal €100,00 in plaats van €150,00 voor de hele cursus.

Meenemen

  • Eten en drinken
  • Zitkussen
  • Deken
  • Gemakkelijk zittende kleding en schoeisel
  • Schrijfbenodigdheden

Stichting YinYang Harmony

Frans van Heel

 06 543 45 231

[email protected]

Volg ons op Facebook