Blog

Het is zeven uur s’ ochtends, met moeite verlaat ik het warme nest om mij klaar te maken voor mijn ochtendritueel. Ik vul mijn thermoskan met warm water en trek mijn bergschoenen aan. Een stem zegt tegen me: "Ga nog lekker even liggen, het heeft geen haast!"
Maar ik laat mij niet weerhouden en spreek mezelf toe: "Nee, ik zal sterk zijn! Mantra meditatie heeft discipline en overgave nodig."

Wat had Frans mij ook alweer geleerd? O ja! Dat ik helder voor ogen moet hebben wat mijn motivatie is. Nou Lin, wat is je motivatie? Een heldere geest, die steeds dieper haar eigen patronen doorziet, om te ontwortelen en te transformeren. Mooi gezegd, al zeg ik het zelf.

Ik sluit de deur en loop naar het meditatiehutje. Het hutje heeft uitzicht op de bergen en is gemaakt van hout. Het hutje is niet van mij, maar van een vriend. Ik ben blij dat ik er gebruik van mag maken en inmiddels mijn zelf gebouwde altaartje daar heb staan. Ik neem plaats op een meditatiekussen, dat op een wollen schapenvel ligt en steek een kaarsje aan.

Op zoek naar de juiste houding om te mediteren

Vervolgens ga ik op zoek naar de juiste houding. "Onderkant van mijn voeten en ook mijn handen vrij laten voor het laten doorstromen van energie, bekken wat gekanteld en schedeldak van het hoofd omhoog richten", hoor ik Frans zeggen.

Met een slag op mijn Tibetaanse gong start ik de mantra meditatie en sluit mijn ogen. Inmiddels hoef ik de mantra niet meer hardop te zeggen, ik zeg hem in gedachten diep in mijzelf. Ik voel mijn aandacht als het ware zakken naar mijn bekken en neem waar hoe ik diep in een lege ruimte van aanwezigheid zak. Af en toe betrap ik mijzelf op een gedachte of een vooruitzicht naar morgen. Dan focus ik mij wederom op mijn mantra.

Mediteren in de bergen

Zonder oordeel naar je innerlijk kijken

Na een tijdje kan ik met een afstandje gluren naar waar mijn geest zich mee bezighoudt. Vaak zijn het gedachten van schuldgevoelens, controledrang om alles in de hand te houden, of gewoonweg een leuke herinnering waar mijn geest zich maar al te graag aan hecht.

Zo zit ik daar en probeer zonder oordeel naar mijn innerlijk te kijken. Geen idee hoe lang. Ik laat de meditatie duren zolang het goed voelt. Als het tijd wordt voor een afronding laat ik mijn armen gestrekt omhoog komen, tot mijn handpalmen elkaar raken boven mijn hoofd. Ik voel hoe ik de inzichten die ik heb opgedaan opsla in mijn lichaam en onderbewuste.

Met mijn handen kom ik langzaam naar mijn hart en met mijn handen op het hart maak ik een kleine buiging uit dankbaarheid. Daarna open ik mijn armen wijd vooruit om het licht wat ik weer heb mogen ervaren vandaag te ontvangen en te delen.

Elke keer opnieuw ben ik blij dat ik toch ben opgestaan. Het voelt altijd weer als een cadeautje voor mijn spirituele, mentale en fysieke lichaam. En ook voor alle mensen om mij heen. Want als ik in vrede ben met wat is en met wie ik ben, dan zal deze energie zijn werking hebben op mijn omgeving. Daar ben ik van overtuigd!

" You don't stop tai-chi when you get old. You get old when you stop tai-chi. "

Unknown tai-chi master

Geen activiteiten gevonden

Stichting YinYang Harmony

Frans van Heel

 06 543 45 231

[email protected]

Volg ons op Facebook