Agenda

Cursus YinYang meditatie

Datum
23 september 13:30 - 17:00
Locatie
De Kleine Wiel, Karl Marxstraat, Nijmegen, Nederland
Registratie voor de activiteit is geëindigd op 23 september 13:30, boeken is niet meer mogelijk.

Beschrijving

Meer rust, helderheid en inspiratie? Begin bij de basis, begin met mediteren! In september start een cursus YinYang Meditatie waarin je op een eenvoudige en natuurlijke manier leert mediteren.

Persoonlijke tools om contact te maken met de bron van je geest

Je krijgt unieke persoonlijke tools aangereikt om je geest tot rust te laten komen, zodat je contact leert maken met je eigen bron. Je leerproces wordt ondersteund door uitleg over de basisprincipes van meditatie en begeleidende oefeningen uit het YinYangsysteem. Het bijzondere aan de YinYang Meditatie is dat er veel aandacht is voor je lichaamshouding. Een juiste houding ondersteunt je meditatie en een rustige geest brengt ontspanning in je lijf. Door deze geïntegreerde vorm van lesgeven leg je een solide basis voor de rest van je meditatieve pad.

Persoonlijke aandacht bij het leerproces

In deze cursus word je begeleid door drie docenten en kun je daarom rekenen op veel persoonlijke aandacht. Samen hebben de docenten de kennis en ervaring in huis om je te begeleiden vanuit verschillende perspectieven. Bob Driessen is psycholoog, haptonoom en meditatiedocent en traint al zo'n 12 jaar in het systeem van YinYang Harmony. Marlie Houben is acupuncturist en docent meditatie en qigong (chi kung) en is o.a. opgeleid door de grondlegger van het YinYangsysteem. Emma Meeussen is haptonoom, meditatiedocent en neurowetenschapper en traint sinds 8 jaar volgens het YinYangsysteem. Zij hebben gelijktijdig de instructeursopleiding voor YinYang mediatie afgerond.

Voorzieningen en benodigdheden

In de pauzes staat er koffie, thee en fruit voor je klaar.
Heb je zelf een meditatiekussen? Dan mag je dat meenemen. Wij zorgen dat er ter plekke ook kussens zijn.
Het kan fijn zijn om een opschrijfboekje mee te nemen voor aantekeningen en om gemakkelijk zittende kleding en schoenen met slappe zool of sloffen te dragen.

Cursusdata en prijs

 De datums van de cursus zijn:

 • 23 september

 • 7 oktober

 • 21 oktober

 • 4 november

De lessen vinden plaats van 13:30 - 17:00. Zorg ervoor dat je een kwartier van te voren aanwezig bent.
De prijs van de cursus is €175,00.

Locatie

De Kleine Wiel
Karl Marxstraat 101
6663 LA LENT

" Wat ben ik? Ben ik de gloeilamp die het licht overbrengt, of ben ik het licht waarvan de gloeilamp het voertuig is. Joseph Campbell "
Cursus Diep mediteren voor gevorderden
Datum 4 februari 10:00 - 14:00
Boek deze activiteit!

De cursus Diep mediteren is het vervolg op de basiscursus YinYang meditatie. Iedereen die de cursus YinYang meditatie heeft gedaan kan meedoen met deze cursus voor gevorderden. Je gaat dieper in op het gebruik van de mantra en krijgt daarbij een persoonlijke uitbreiding en begeleiding. Mensen die deze cursus al hebben gedaan, betalen alleen een bijdrage voor de kosten van de locatie.

Leren reflecteren

Tijdens deze cursus gaan we meer en langer mediteren. Daarnaast krijg je ook enkele qigong oefeningen geleerd die je bijvoorbeeld kunt doen voordat je gaat mediteren. Om de inzichten die je opdoet tijdens het mediteren beter te verwerken gaan we met elkaar uitwisselen welke ervaringen je opdoet tijdens het mediteren, wat je daarvan kunt leren en hoe je de verworven inzichten kunt integreren in je dagelijks leven.

Handig om mee te nemen

 • Zitkussen en deken of omslagdoek om te mediteren
 • Schrijfmateriaal en boek De weg van meditatie naar integratie
 • Eten en drinken
 • Gemakkelijk zittende kleding en schoeisel, bijvoorbeeld pantoffels

Praktische zaken

 • De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van een dagdeel (van 9:30 tot 14:00 u) en zal in het weekend plaats hebben.
  De datums zijn: 4 en 18 febrari, 11 en 25 maart. Laat het tijdig weten als een of meerdere datums niet schikken, dan kijken we naar een persoonlijke oplossing.
 • De locatie is nog niet bekend. De cursus zal plaats hebben in Nijmegen, waarschijnlijk in de Ark van Oost.
 • De prijs van de cursus is €175, inclusief het boek De weg van meditatie naar integratie en €165 exclusief het boek.

Stichting YinYang Harmony

Frans van Heel

 06 543 45 231

[email protected]

Volg ons op Facebook