Agenda

Agenda

YinYang meditatie

Datum
9 mei 10:00 - 13:00
Locatie

Boeking informatie

Boek deze activiteit!
Vroegboekkorting 25 € tot 1 mei.
Prijzen
175 €150 €

Beschrijving

Mediteren kun je leren

Als het om mediteren gaat kun je drie soorten mensen onderscheiden. Mensen die zeggen dat ze mediteren nooit zullen leren omdat het niets voor hen is. Mensen die vinden dat ze al kunnen mediteren, ook al hebben ze nooit lering gehad van een ervaren instructeur. En mensen die daadwerkelijk hebben leren mediteren van een goede instructeur. Als je tot de laatste groep behoort hoef je geen basiscursus meer te doen. Voor veel mensen zal dat niet van toepassing zijn. Hoewel op de juiste wijze mediteren niet moeilijk is, vereist het wel een goede begeleiding om niet op een dwaalspoor te geraken.

De geest is een complex en ongrijpbaar verschijnsel. Zonder goede basistechniek en begeleiding van een ervaren instructeur trap je al snel in de valkuil van de illusies die je geest kan creëren. Ervan overtuigd zijn dat je al kunt mediteren, omdat je dat uit een boek, van het internet of met behulp van een paar sessies mindfulness hebt geleerd is zo'n illusie. In het oosten hebben mensen jarenlang onderricht in meditatie om hun geest beter te leren begrijpen. Het zou van hoogmoed getuigen te denken dat wij dat in het westen wel even wat sneller kunnen.

Wat houdt de introductiecursus YinYang meditatie in?

Je leert een beproefde techniek die je helpt om niet afgeleid te raken tijdens het mediteren. Dit is een persoonlijke techniek, waarbij je tijdens de cursus ook individueel wordt begeleid. Daarnaast leer je meditatieve ervaringen begrijpen en een plaats te geven.

De cursus bestaat uit 4 sessies en thuisoefening. De thuisoefening is de basis voor je ontwikkeling. De begeleiding tijdens de bijeenkomsten helpt je om ook na de cursus het mediteren op een goede manier voort te zetten. Eenmaal deelgenomen aan de cursus, kun je die zonder te hoeven betalen steeds opnieuw volgen en om feedback vragen.

Dit is een introductiecursus, waarmee je zelf een tijdje verder kunt. Na enige tijd zul je merken dat je aanvullende hulpmiddelen nodig hebt voor verdere ontwikkeling. Zie hiervoor ook ons programma.

Praktische zaken

  • De zaterdagsessies zijn op 9 mei, 30 mei, 13 juni, 27 juni. Incidenteel is het mogelijk om een gemiste sessie in te halen.
  • Locatie: buurtcentrum 't Oude Weeshuis aan de Papengas in de benedenstad van Nijmegen.
  • Meenemen: eten, drinken, pantoffels, makkelijk zittende (warme) kleding, kussentje om op te zitten, schrijfbenodigdheden.
" We zijn geen menselijke wezens die een spirituele ervaring, maar spirituele wezens die een menselijke ervaring hebben "

Pierre Teilhard de Chardin

9 mei 10:00 - 13:00
YinYang meditatie
23 mei 10:00 - 13:00
Open je energiepoorten

Stichting YinYang Harmony

Frans van Heel

 06 543 45 231

[email protected]

Volg ons op Facebook