Agenda

Agenda

Open je energiepoorten

Datum
23 mei 10:00 - 13:00
Locatie

Boeking informatie

Boek deze activiteit!
Prijzen
30 €

Beschrijving

Doe mee met mediteren, chikung en tai-chi

Mediteren, chikung en tai-chi zijn de pijlers van ons oefensysteem. We zullen in deze tweemaandelijkse workshopcyclus steeds aan alledrie onderwerpen aandacht besteden. Het centrale thema is 'het openen van je energiepoorten zijn', omdat dit basis is om:

  • je energie beter door te laten stromen
  • je energie in balans te brengen
  • minder snel klachten te krijgen
  • klachten te verminderen of te verhelpen
  • rustiger in je hoofd te worden
  • mentaal beter weerbaar te zijn tegen invloeden van buitenaf

Iedereen kan meedoen

De workshops staan open voor iedereen. Afhankelijk van de achtergrond en behoefte van de deelnemers op die dag wordt de invulling van het programma voor die dag aangepast; meer nadruk op mediteren, chikung of juist tai-chi.

Bij de meditatie focussen we ons op de mantrameditatie, met de mogelijkheid om persoonlijke ondersteuning te krijgen bij of aanvulling te krijgen op de geleerde technieken. Deze basismeditatie is een belangrijke voorwaarde voor een optimale chikung - of tai-chi beoefening. De rust die je verwerft door de meditatie helpt je bij het vinden van de juiste balans tussen inspanning en ontspanning, rust en beweging.

Bij de chikung richten we ons op eenvoudige oefeningen met een diepe werking op de gewrichten en energiedoorstroming. Daarnaast beoefenen we de staande-houdingmeditatie, waarbij je leert hoe vanuit diepe innerlijke rust, vanzelf beweging ontstaat.

Bij de tai-chi gaan we verder op het pad dat bij de chikung oefening zijn ingeslagen, maar dan met behulp van tai-chi houdingen.

Energiecheck of persoonlijk consult

Tijdens de pauzes en achteraf zijn professionals aanwezig voor een energiecheck op basis van traditionele oosterse geneeskunst of een persoonlijk, haptonomisch consult (à 15 minuten per persoon).
Heb je hiervoor belangstelling? Maak dat dan kenbaar vooorafgaand aan of bij aanvang van de workshop.

Praktische informatie

Neem het volgende mee:

  • €30,00 bij aanvang contant betalen
  • drinken en eten mee
  • gemakkelijk zittende kleding en schoeisel (voor binnen).
  • eventueel zitkussen voor de meditatie.

De tweemaandelijkse workshops zullen plaats hebben in wijkcentrum 't Oude Weeshuis in het centrum van Nijmegen, tenzij nadrukkelijk anders aangegeven.

" We zijn geen menselijke wezens die een spirituele ervaring, maar spirituele wezens die een menselijke ervaring hebben "

Pierre Teilhard de Chardin

9 mei 10:00 - 13:00
YinYang meditatie
23 mei 10:00 - 13:00
Open je energiepoorten

Stichting YinYang Harmony

Frans van Heel

 06 543 45 231

[email protected]

Volg ons op Facebook