Aanbod

Door de modulaire opbouw en de kernachtige technieken kun je relatief snel instructeur worden. Je focust je thuisoefening op de module waarin je les wilt geven en volgt de bijbehorende cursussen. Het is belangrijk dat je lesgeeft in de materie waar je de meeste ervaring mee hebt.

Stichting YinYang Harmony streeft ernaar om zo snel mogelijk instructeurs op te leiden, zonder in te leveren op kwaliteit. Een proeve van kunnen en het behalen van een theoretische toets voor elke afzonderlijke module zijn daarom een voorwaarde om YinYang Harmony instructeur te kunnen worden. De inhoud van de instructeursopleiding is specifiek voor de richting die je kiest

Meditatieleraar

Als je voor het meditatiepad kiest, leer je naast verdiepende technieken ook hoe je meditatietechnieken overdraagt en oefen je met het geven van feedback op de ontwikkeling en ervaringen van studenten. Daarnaast leer je hoe je mensen corrigeert op hun lichaamshouding en hoe je mensen kunt motiveren om de regelmatig te oefenen.

Qigong-leraar

Als je qigong-leraar wilt worden, leer je in het bijzonder hoe je studenten kunt helpen om hun energie te activeren en in balans te brengen door middel van mentale informatieoverdracht. Daarnaast leer je hoe je je beschermt tegen de afvalstoffen die vrijkomen tijdens de qigong-beoefening.

Taiji Gong-leraar

Als Taiji Gong-leraar ben je niet alleen vaardig in de houding- en vormoefeningen, maar ook in het omgaan met Taiji-krachten. Bij Taiji Gong is in de mentale informatieoverdracht nog belangrijker dan bij qigong. Deze opleiding is dan ook diepgaander en uitgebreider dan de andere opleidingen.

 

Ook een instructeur blijft oefenen

Zou jij les willen hebben van een instructeur die niet oefent met het lesmateriaal dat hij of zij je aanbiedt? Door als voorbeeld te fungeren voor je cursisten, kun je hen het beste motiveren om thuis te oefenen.

Daarom wordt van een instructeur die les wil geven onder de vlag van YinYang Harmony verwacht dat hij of zij:

  • zelf blijft oefenen;
  • deelneemt aan oefenretraites (minimaal 1 keer per jaar);
  • zijn/haar eigen cursisten motiveert om deel te nemen aan de centrale workshops of retraites;
  • de geleerde technieken laat checken door een gekwalificeerde YinYang Harmony instructeur;
  • zich laat bijsturen in de uitvoering van de oefeningen.
Wie de baas is over zichzelf, hoeft zich niet te meten met anderen.

Koengfoe Tze

22 december 10:00 - 13:00
Fris in je hoofd: Natuurlijk ademen
9 februari 10:00 - 13:00
Fris in je lijf: Openen en afvoeren
16 februari 10:00 - 17 februari 16:00
Weekendretraite: voorjaarsopkikker
30 maart 10:00 - 16:00
Start YinYang-meditatie

Stichting YinYang Harmony

Frans van Heel

06 333 69 065

[email protected]

Volg ons op Facebook