Aanbod
  • Op elke dinsdagavond van 20:00 - 21:30 zijn er tai-chi lessen in de benedenstad van Nijmegen.
  • Op elke donderdagavond van 20:00 - 21:30 zijn er meditatie- en chikung lessen in Nijmegen-oost.

De meeste belangstellenden vinden de instap in deze cursussen te hoog. Daarom hebben wij het alternatieve workshopaanbod en de meditatiecursus ontwikkeld. Wil je ons een keer komen opzoeken, op de avondtrainingen? Dan ben je welkom, maar neem dan eerst contact op om een afspraak te maken.

Zelfinzicht en persoonlijke ontwikkeling

Vaak kiezen mensen voor meditatie, yoga, qigong (chikung) of taiji (tai-chi) omdat ze ergens last van hebben. Ze besluiten bijvoorbeeld om te gaan mediteren omdat ze niet kunnen ontspannen. Anderen kiezen voor taiji omdat ze verdieping zoeken en ook willen bewegen.

YinYang Harmony integreert de disciplines meditatie, qigong en taij tot één methode. Iedereen begint met de cursus YinYang-meditatie. Daarna kies je het pad dat jou het beste past.

In elke discipline afzonderlijk kun je jaren vooruit, maar je kunt er ook voor kiezen om de disciplines te combineren. Bij YinYang Harmony leer je dat de scheidslijnen tussen mediteren, qigong en taiji arbitrair zijn omdat ze dezelfde doelen nastreven, namelijk;

  1. zelfinzicht resulterend in zelfvertrouwen
  2. persoonlijke onwikkeling; professioneel en/of spiritueel
  3. harmonie en balans tussen je innerlijk en je omgeving

Mediteren is een natuurlijk proces

Je leert dat mediteren een natuurlijk proces is dat ertoe leidt dat je onafgeleid in je geest aanwezig kunt zijn. Als de geest minder wordt geactiveerd door opkomende prikkels kun je de ruimte en de openheid van de geest waarnemen. Hierdoor besef je dat de geest meer is dan je gedachten en emoties. Gedachten en emoties blijken niet iets te zeggen over de essentie van jou als mens. Het zijn slechts reflecties van zaken die gebeuren of gebeurd zijn.

Met chikung de mogelijkheden van je lichaam en geest uitbreiden

Met chikung (of qigong) leer je geest en lichaam met elkaar in harmonie te brengen, zodat er iets nieuws kan ontstaan in de vorm van spontane bewegingsprocessen. Met behulp van die spontane bewegingsprocessen leer je de mogelijkheden van je lichaam en geest verkennen en uitbreiden. Door de qigong-oefeningen voel je je niet meer futloos en voorkom dat je een (lange) herstelperiode nodig hebt na inspanning.

Tai-chi voor balans en harmonie

Wij noemen onze tai-chi methode Taiji Gong (of tai-chi kung). Met de oefeningen en technieken die je bij ons leert kun je balans en harmonie in jezelf en met je omgeving tot op het diepste niveau onderzoeken. Daarom doe je zowel individuele oefeningen als oefeningen met een partner.

Wie de baas is over zichzelf, hoeft zich niet te meten met anderen.

Koengfoe Tze

22 december 10:00 - 13:00
Fris in je hoofd: Natuurlijk ademen
9 februari 10:00 - 13:00
Fris in je lijf: Openen en afvoeren
16 februari 10:00 - 17 februari 16:00
Weekendretraite: voorjaarsopkikker
30 maart 10:00 - 16:00
Start YinYang-meditatie

Stichting YinYang Harmony

Frans van Heel

06 333 69 065

[email protected]

Volg ons op Facebook